skip to Main Content
Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Foto: Victor van Leeuwen, Levend echt.

Lekker fris en super gezond voorgerecht voor de warme zomerdagen.

Recept

  • 500 g tomaten, ontveld, ontpit en in stukken gesneden
  • 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook schoongemaakt
  • 1 dl olijfolie
  • zout & (cayenne)peper
  • 2-3 el wijn- of sherry azijn

Werkwijze

Doe de tomaten, komkommer, ui, paprika, knoflook en zout & cayennepeper naar smaak in de keukenmachine of een diepe schaal om te pureren met de staafmixer. Voeg de olie en de wijnazijn toe. Proef of het lekker is

Voeg eventueel meer zout en peper of wijnazijn toe (houdt er rekening mee dat de smaken nog flink intrekken).

Wrijf eventueel de soep door een roerzeef (niet noodzakelijk) en zet ze een paar uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Serveren in aparte bakjes, croutons in kleine blokjes, klein gesneden paprika, komkommer.

Tip

Deze soep wordt meestal alleen gegeten als het warm weer is.
Ook leuk als klein amuse in een glaasje of klein kopje.
Je kunt er ook als extra uitgebakken Seranoham bij serveren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
WhatsApp chat