
Gazpacho Andaluz

Foto: Victor van Leeuwen, Levend echt.
Lekker fris en super gezond voorgerecht voor de warme zomerdagen.
Recept
- 500 g tomaten, ontveld, ontpit en in stukken gesneden
- 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
- 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook schoongemaakt
- 1 dl olijfolie
- zout & (cayenne)peper
- 2-3 el wijn- of sherry azijn
Werkwijze
Doe de tomaten, komkommer, ui, paprika, knoflook en zout & cayennepeper naar smaak in de keukenmachine of een diepe schaal om te pureren met de staafmixer. Voeg de olie en de wijnazijn toe. Proef of het lekker is
Voeg eventueel meer zout en peper of wijnazijn toe (houdt er rekening mee dat de smaken nog flink intrekken).
Wrijf eventueel de soep door een roerzeef (niet noodzakelijk) en zet ze een paar uur in de koelkast om door en door koud te worden.
Serveren in aparte bakjes, croutons in kleine blokjes, klein gesneden paprika, komkommer.
Tip
Deze soep wordt meestal alleen gegeten als het warm weer is.
Ook leuk als klein amuse in een glaasje of klein kopje.
Je kunt er ook als extra uitgebakken Seranoham bij serveren.