skip to Main Content
Druivenpluk In De Côte Roannaise

Druivenpluk in de Côte Roannaise

Pascal Neronde

De druivenpluk is bijna ten einde in Villemontais, een klein plaatsje in de Côte Roannaise. De 14 ha. wijngaard is zo goed als leeg geplukt. ruim 70.000 liter wijn kan worden gemaakt van de Gamaydruif. Deze druivensoort voelt zich uitstekend op deze kiezel en kalkhoudende grond vol mineralen en ijzer. 2018 is nu al een mooi wijnjaar, dat zeggen de wijnboeren alom. Pascal, Antoine en Olivier Nérone kunnen met een goed gevoel kijken hoe de druiven worden geperst en in de juiste vaten worden gedaan voor het beste resultaat.

Samen met nog 40 plukkers hebben ze 9 dagen achter elkaar geplukt en geperst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top