skip to Main Content

COVID 19 & VEILIGHEID

Deelname aan de workshop mag alleen wanneer de volgende 4 vragen alle met NEE worden beantwoorden.

  1. – Heb je één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  2. – Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  3. – Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  4. – Is er bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid, of iemand waarmee je binnen 1,5 meter contact hebt  gehad, in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Bij twijfel over een vraag, kom dan niet of overleg vooraf met de huisarts of het een NEE of een JA is. Wij kunnen hier niet over beslissen.

Restaurant

In ons restaurant gedeelte (bovenverdieping)  hebben we de dinertafels op een speciale manier opgesteld, zodat opgepaste afstand toch gezellig gegeten kan worden met de groep.

Onze kookstudio biedt exclusiviteit aan onze gasten.

De groepsgrootte varieert van 4 tot maximaal 8 personen uit dezelfde vrienden of familiegroep en er zijn geen andere gasten/groep aanwezig tijdens de workshop.

keuken

Workshop

Aanvang van de workshop begint boven in het restaurant

Normaliter starten we direct in de keuken aan de werkbank met een drankje / hapje en korte uitleg.

Hierin hebben wij een kleine wijziging aangebracht. Onze gasten worden verwelkomd in het restaurant gedeelte met een hapje en drankje.

Carlo geeft een korte uitleg en indien noodzakelijke en gewenst wordt de groep gesplitst.

De 1e groep gaat het voorgerecht bereiden en de rest van de groep blijft achter in het restaurant om gezellig verder te borrelen.

  • Wanneer de 1e groep klaar is wordt er gezamenlijke gegeten.
  • In de tussentijd zorgen wij dat de keuken extra wordt geventileerd en schoongemaakt voor de 2e groep.
  • De 2e groep maakt het hoofdgerecht.
  • Beide groepen doen een kleine voorbereiding aan het dessert.
  • Na het nuttigen van het hoofdgerecht, wederom gezamenlijk, wordt het dessert door een aantal personen afgerond en geserveerd aan de gehele groep.

Kooklessen tijdens de cursus van 3 lessen

  • De kooklessen worden rondom de werkbank in onze professionele keuken gegeven.
  • Carlo zal tijdens deze kooklessen diverse kook- en baktechnieken demonstreren.
  • Indien gewenst en bij onvoldoende afstand adviseren wij een mondkapje te dragen.
  • Veiligheid en hygiëne voorop!
  • Carlo draagt gedurende de lessen en de workshop een transparant gezichtsscherm.
Carlo

Ventilatie

Omdat steeds duidelijker wordt dat goed ventileren heel belangrijk is zullen we dit zowel in de keuken beneden als boven in het restaurant gedeelte zeer regelmatig doen. Het afzuigsysteem in de keuken voldoet aan de wettelijke eisen. Daarnaast zorgen we door het openen van ramen en deuren voor voldoende aanvoer van frisse lucht.

Neem voor de zekerheid een vestje of trui  mee om achter de hand te hebben mocht het wat fris worden in de ruimte. Ons motto: liever iets te fris (koud) dan te bedompt!

Hygiëne

In de kookstudio wordt standaard gewerkt conform de HACCP richtlijnen.

Tijdens de uitleg van de workshop zal Carlo extra aandacht besteden aan de persoonlijke hygiëne, het handen wassen en het protocol bij het voorproeven van gerechten. Voorproeven van gerechten alleen indien mogelijk.

Materialen, werkbanken, servies en glaswerk  worden direct na gebruik schoongemaakt, indien nodig gedesinfecteerd.
Toilet staat continu onder controle, handgrepen en drukknoppen worden extra vaak ontsmet.
Alle handzeep doseerunits bevatten bacterie dodende handzeep.

Indien gewenst worden tijdens de workshops mondkapjes uitgedeeld / gebruikt indien de 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.

Mochten er nog vragen zijn kun je deze stellen via de email.

We zien je graag in onze kookstudio voor een gezellig avondje koken en samen genieten.

Vriendelijk groet, Carlo en Pauline

Back To Top
WhatsApp chat