skip to Main Content

INLEIDING
Mijn naam is Carlo Straver en ik ben een kok in hart en nieren. Mijn 8-jarige opleiding voor restaurant-kok heb ik met groot succes afgerond als beste leerling-kok van Zuid-Holland in 1981.

Tijdens mijn opleiding heb ik stages gelopen bij Cas Spijkers, Jonny Boer en Toine Hermsen en gewerkt met gerenommeerde koks zoals chef-kok Henk Savelberg veel geleerd. Ook heb ik tijdens mijn loopbaan in diverse restaurants gewerkt en veel ervaring opgedaan. Aangezien de restaurant-wereld continu verandert heb ik in 2012 nogmaals stage gelopen, dit keer bij Michel Troisgros, eigenaar van het 3 sterren restaurant Troisgros in Roanne (Frankrijk).

LEERMEESTER
Mijn leermeester-diploma heb ik tijdens de opleiding gehaald en ik heb meerdere leerlingen mogen opleiden. Mijn grootste trots is mijn leerling Hans van Wolde die ik heb mogen opleiden in het WTC restaurant te Rotterdam.
Hans was de trotse bezitter van het 2 sterren-restaurant Beluga te Maastricht. Nu is hij eigenaar van BRUT72

KOOKLESSEN
Als onderdeel van mijn werk in restaurant Seinpost in Scheveningen heb ik ook kooklessen voor mannen mogen geven. Dit was een leuke en inspirerende ervaring die altijd is bij gebleven. Er is nog een moment geweest dat ik mij volledig wilde richten op de leraren opleiding consumptieve technieken en aspirant koks het vak wilde bijbrengen. Uiteindelijk heb ik dit idee later meer op mijn eigen wijze uitgewerkt.

Zelfstandig ondernemen
Na mijn carrière als Chef-kok en Sous-chef ben ik in 1988 voor mezelf begonnen en heb Party organisatie De Harlekijn opgestart en 10 jaar lang geleid. De passie om te ondernemen zit in het bloed. Tegenwoordig verdeel ik mijn werkzaamheden tussen Nederland en Frankrijk.

Carlo’s kookstudio
Vanuit Carlo Straver Culinair in Pijnacker verzorg ik in de maanden oktober tot en met april kookworkshops om u met nieuwe ideeën en frisse inzichten culinair te verwennen.

Kookenbakgerei.nl
Ook lever ik via onze webshop materiaal voor de keuken dat tijdens de workshops wordt gebruikt onder de naam KookenBakgerei.nl .

Catering Specialist
Als catering specialist heb ik veel bekendheid gekregen binnen de regio Delft – Zoetermeer – Den Haag, en ben in 1995 twee maal genomineerd voor de ondernemersprijs van Pijnacker en Delft. Hierna kwam mijn werk in een stroomversnelling terecht en werd overspoeld met allerlei soorten cateringopdrachten van een taart tot een spectaculaire opening van de nieuwe botshal van TNO, diverse diners en uitgebreide buffetten. Ook heb ik diverse malen voor het Koninklijk huis mogen werken.

Kookstudio in Frankrijk ‘Le Vieux Boulanger
In 2000 heb ik De Harlekijn verkocht en ben ik naar Frankrijk vertrokken om van de heerlijke gastronomische Côte Roannaise te genieten. In deze tijd heb ik hier een huis, een voormalige Boulangerie (bakkerij), verbouwd tot de auberge “Le vieux boulanger’. Deze auberge is ingericht om workshops te volgen in de maanden mei tot en met september en tegelijk van een heerlijke vakantie te kunnen genieten. Hiervoor zijn een vijftal kamers tot Chambres d’Hôtes ingericht. De meerdaagse workshops en kooklessen worden in drie speciaal hiervoor geschikt gemaakte gezellige Cuisines verzorgd.

In 2014 is Carlo Straver uitgeroepen tot de beste Kookstudiokok van Nederland. >>Lees meer>>

Back To Top