skip to Main Content
Door Zoetermeer Dichtbij (Tekst: Ad Groenendaal)

PIJNACKER – Koken is populair en de keuze uit kookworkshops is groot. Nederland beschikt over maar liefst 600 kookstudio’s waar smulpapen en lekkerbekken, meestal in groepjes, hun lievelingsgerechten leren maken.

Jaarlijks wordt middels een verkiezing de beste kookstudiokok gekozen nadat een vakjury de resultaten van de deelnemende kandidaten heeft geproefd. Zoetermeerder Carlo Straver hoorde onlangs dat hij zich een jaar lang de beste kookstudiokok van Nederland mag noemen.

Kookstudio
De kookstudio van Carlo Straver bevindt zich in Pijnacker. Met ruim dertig jaar ervaring verzorgt hij samen met zijn partner Pauline behalve kookworkshops ook de catering voor alle denkbare feesten en partijen. ‘De mogelijkheden die wij bieden zijn veelzijdig en puur gericht op de gast die lekker, gezond en verantwoord eten belangrijk vindt,’ legt Carlo uit. ‘Wij kunnen precies het juiste culinaire tintje aan ieders feest geven en begrijpen dat gasten altijd het beste van het beste willen. Lunches, buffetten in vele diversiteiten, desserts, gebak en andere zoetigheden verzorgen wij tot in de puntjes,’ vervolgt Carlo. ‘Aan de hand van de wensen en ideeën van de klant gaan wij aan het werk met als belangrijkste doel: de verwachtingen van de klant overtreffen. Dát is onze uitdaging en daarin zit onze kracht. Ook budgettair voldoen we aan ieders verwachtingspatroon. Kortom: we zijn flexibel en betrokken!’

Van alle deelnemende kookstudiokoks bleven aanvankelijk twintig, en na een tweede stemronde uiteindelijk drie genomineerden over. Belangrijke motiveringen voor de stemkeuze voor Carlo waren: vriendelijkheid, gastvrijheid en passie voor het vak.

Menu

Een finale presentatie van de drie genomineerden vond plaats in de Kookfabriek in Amsterdam en daarna kookte Carlo in z’n eigen kookstudio voor de kritische blikken van de vakjury vier gerechten uit zijn voor deze gelegenheid samengestelde menu. Gestart werd met een amuse van Roseval-aardappel met een puree van truffel en Carlo’s eigen Tartufo Picada. Het voorgerecht bestond uit schelvisfilet die in biologisch bietensap was gemarineerd, met een gerookte diepvries-gegaarde eidooier, vergezeld van bietencrème, groenten en een Parmezaankoekje. Als hoofdgerecht proefden de juryleden van een lamsfilet in een jasje van Japans broodkruim met kerrie en een saus van appelsap, knoflook en sjalot. Daarbij serveerde hij gegrilde asperges en wafelaardappeltjes. Tot slot presenteerde Carlo zijn nagerecht in een plantenpotje: een tiramisu-bavarois op ‘aarde’ van chocoladekoekjes. ‘Gezond, verantwoord en lekker koken is mijn missie,’ aldus Carlo Straver.

Franse leven
Zijn kookstudio en Chambres d’Hôtes in het Franse Saint-Priest-La-Roche kan de komende zomer ook weer rekenen op de nodige gasten die komen voor de rust, de workshops en het genieten van het Franse leven. Carlo staat graag voor u klaar om uw culinaire wensen te vervullen.

Back To Top