Macarons de Paris | >> Zoete lekkernijen >>

Wat is een macaron?

Macarons zijn luxe verfijnde patisserie snoepjes waar je je vingers bij af mag likken. Carlo heeft zich het vakmanschap eigen gemaakt door in Frankrijk deze lekkernij te leren maken.
Deze van origine Franse luxe schuimkoekjes met een verfijnde vulling zijn er in verschillende smaken en afmetingen te verkrijgen.

Een macaron is een petit four en bonbon in één. Het bestaat uit twee meringue koekjes verrijkt met amandelen met een vulling ertussen. De perfecte macaron is 'chewie' als een brownie en kruimelt niet. En ze is zéker niet zo zoet als het schuimkransje. Een typische eigenschap van een macaronkoekje is een gebroken randje. Dat heet een 'voetje'. 

Vullingen

Macarons zijn er in heel veel kleuren en smaken. De smaak wordt voor het grootste deel bepaald door de vulling. De drie meest voorkomende vullingen zijn botercréme, ganache of confiture. Je herkent ze aan de romige vulling (botercréme), de chocolade-achtige vulling (ganache) of fruitige gelei (confiture).  

Macarons bewaren

Macarons kun je het beste in de koelkast bewaren. Dan blijven ze een week goed. Als je ze wilt nuttigen, haal ze dan (minstens) een half uur van te voren uit de koelkast. Dan zijn ze op hun lekkerst.  

Glutenvrij

Macarons worden gemaakt van eiwitten, amandelen en suiker. En afhankelijk van de vulling van boter, chocolade, slagroom of confiture. Er zit geen bloem in een macaron. Ze zijn glutenvrij. 

Heb je iets moois te vieren, dan hoort daar ook iets moois bij.

> Kijk hier voor het assortiment >